Lysteknikeren Marius

Lysteknikeren Marius

To timer før Daniel Kvammen skal entre scenen i Røkeriet lyser hele salen opp i gult, hvitt og blått. I en boks nesten bakerst i lokalet står det en mann med tusen knapper foran seg. Det er Marius Børsheim som gjør seg klar.

For oss som er mest vant til å stå blant publikum på konserter, vet vi at lyset har mye å si for stemningen. De tankene synes Marius det er både farlig og gøy å leke med.

-Som lystekniker er jeg ikke her kun for at noen skal se på lysshowet mitt og tenke “Å shit så flink han var”. Jeg tenker alltid at jeg er ikke her for å gjøre showet bedre, jeg er her for å gjøre totalopplevelsen til publikum større.


Allerede på ungdomsskolen begynte Marius og en kamerat å prøve seg som dj med blinkende lamper. Da lysnet interessen opp, og i dag er han prosjektleder i lysavdelingen hos Bright Norway.

-Jeg husker jeg satt i Oslo Spektrum for mange år siden, og jeg fulgte mer med på hva som skjedde i taket enn hva som hendte på scenen. De løp rundt der, og jeg tenkte at det så utrolig artig ut å kunne jobbe slik. Nå er det omtrent mitt andre hjem, og det er stas å ha oppnådd det man for et par år siden så på som en drøm, med fare for å høres cheesy ut. Det samme gjelder USF Verftet. Når man har vært på konserter her før som publikum, og så får man lov å komme hit og jobbe, så er det en utrolig god følelse.

På denne konserten jobber Marius som vikar for bandet. Han gjør det man kaller for stunting, hvor lyset blir som et instrument og han "spiller" i takt med showet.

-Nå blir det sikkert veldig kunstnerisk og det høres rart ut å si det, men jeg kan få en følelse av at en låt er blå. Andre ville kanskje følt noe annet, men man må bare gutse på. Hvis bandet ikke er fornøyd får de finne seg en annen lystekniker, sier Marius mens han ser bort på Daniel Kvammen som ler.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

Til forsiden

USF Verftet ifølge Frida og Liselinn

USF Verftet ifølge Frida og Liselinn

Gjestekunstneren Freya

Gjestekunstneren Freya