Kultursjefen Ivar

Kultursjefen Ivar

Ivar Chelsom Vogt har erfaring både fra skrivebord og scene. Noe av det viktigste for ham er å lage et sted han har lyst til å komme til selv.

- Den måten USF er seg selv på har ikke blitt til av at noen bestemte seg for å lage en viss type kulturhus. Det er de som bruker lokalene som er med å forme hvordan det har blitt og hvordan det skal bli. Det har skjedd organisk og over lang tid.

- Det jeg kanskje liker aller best er at det er veldig kollektivt her. Mange kjenner til hverandre og det er godt samarbeid. Før jeg begynte å jobbe her øvde bandet jeg spiller i, Real Ones, på USF. Vi har også spilt mange konserter her. Jeg har nok vært i alle musikkrommene gjennom årene løp og arbeidet med et eller annet prosjekt. En av målsettingene våre er at folk skal føle at USF er et deilig sted å være, både som konsertpublikum og som utøver og kunstner. Sånn sett er det bra at nesten alle som jobber i administrasjonen har bakgrunn innenfor musikk.

USF Verftet har hele tiden mange prosjekter på gang; alt fra teater, konserter, kino, kafé, kunst og dans til private arrangementer som bryllup eller konferanser. Selv sliter Ivar med å definere hva USF egentlig er.

- Slik vi bruker ordet kulturhus i dag så passer det ikke helt. På engelsk ville man gjerne kalt det “Art Center”, og det syntes jeg er bedre. Samtidig går det ikke på norsk, for vi er så mye mer enn et kunstsenter. Nå i det siste har jo konsertsalen Røkeriet fungert som et tv-studio for Stian Blipp showet, samtidig som det blir arrangert konserter resten av uken og i helgene. Det siste jeg var på var Jan Oves konsert for to uker siden, og det var helt glimrende. Det er gøy å se hvordan et rom kan bli brukt til så mye.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

Danseren Camilla

Danseren Camilla

Sigurd og filmen

Sigurd og filmen