USF Verftet ifølge Frida og Liselinn

USF Verftet ifølge Frida og Liselinn

I løpet av vår tid som praksisstudenter her på USF Verftet vil vi utforske hva dette stedet egentlig er og har å by på. Vi vil dokumentere de som er USF både innad og utad. Dette skal vi gjøre ved å gå i skjulte kroker og opplyste scener, kjenne på stemningen og observere hvilken betydning USF Verftet har i kulturbyen Bergen.

Dørene til USF Verftet åpner seg og lukten av burgere og kaffe møter oss fra husets Kafé Kippers, som holder til rett ved hovedinngangen. Vi velger å utforske dette stedet først, og bak disken møter vi store smil. Ved bordene sitter det mennesker i alle aldre, med stor variasjon i både klesstil og hårsveis. Her finner vi alt fra artister, kunstnere, produksjonsarbeidere, stamgjester og andre besøkende. Vi kommer fort i kontakt med kunstner Kari Aasen som straks skal sette i gang med en utstilling her; Flora Metamorphicae Finale. Det buldrer med spennende folk rundt oss, bare et lite smil unna.

Vi treffer USFs to lydteknikere som inviterer oss på en kaffe, Kjartan og Erik. De forteller oss litt om hvordan de jobber, og på vei inn til kontoret deres går vi forbi riggingen til Stian Blipp´s TV-show. Vel fremme møter vi Kjartans hund som pleier å være med på jobb. Kontoret er litt som et snekkerverksted - bare at sagen og hammeren er byttet ut med lydutstyr og duppeditter. Over datamaskinene kan det ligne på en “Wall of Fame”, med suvenirer fra mange konserter og de trivelige karene mimrer over noen av konsertene de har jobbet på.

Den første konserten vi går på for å bli litt bedre kjent med praksisplassen vår, er en jazzkonsert med Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Duo. Ingen av oss kan skryte på oss noe særlig kunnskap om denne musikksjangeren fra før, men konserten ga oss en helt ny og interessant opplevelse. Vi tok oss selv i å dagdrømme underveis, men så vidt vi har forstått er vel også dette noe av poenget med slik musikk? Det var gøy å se hvordan det spesielt interesserte publikummet levde seg inn i lydene som omga oss. De både smilte og lo uten at vi alltid klarte å henge med på hvorfor.

Det er overveldende mye som skjer her, og vi har mye spennende i møte. For å bli best mulig kjent med USF Verftet skal vi delta på alt vi kan av arrangementer og banke på flest mulig dører. Vi håper at dere får en fin opplevelse gjennom våre øyne.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

Til forsiden

Ingrid fra BIT

Ingrid fra BIT

Lysteknikeren Marius

Lysteknikeren Marius