Ingrid fra BIT

Ingrid fra BIT

I forbindelse med oppsetningen av “In the Eyes of Heaven” i Studio USF, møter vi Ingrid Ellestad, produsent for BIT Teatergarasjen.

- Foreløpig er vi uten eget hus, men her får vi følelsen av at vi har et utrolig fint og eget sted hvor ting skjer. Forestillingen vi skal se i kveld handler om en kvinne med muslimsk bakgrunn som jobber som prostituert. Stykket viser tematikk fra Nord-Afrika, og samtidig er det arabiske filmdager på USF. Selv om det er tilfeldig legger det til rette for samarbeid.

Pressefoto: Kurt Van Der Elst 

Pressefoto: Kurt Van Der Elst 

Det er stor variasjon i arbeidet til BIT Teatergarasjen. Det kommer reisende scenekunstnere for å vise sine stykker, samtidig som at BIT har egne produksjoner. De bruker å ha omtrent 10 oppsetninger på sesongprogrammet, og halvparten av dem finner sted her på USF Verftet.

-Vi kjenner til huset ganske godt. Samtidig som vi primært bruker Studio USF, holder vi også festivaler hvor vi bygger om Røkeriet for forestillinger. At vi får være her på USF betyr at vi har et sted for å vise det vi vil vise. Nå kjenner vi etter hvert alle som jobber her på godt og vondt, og vi jobber sammen for å få ting til. Vi krangler på telefonen, men klemmer når vi møtes.

BIT Teatergarasjen

Til forsiden

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen.
Foto: Frida Gjerstad Eide.

Terpsichore Dansekompani

Terpsichore Dansekompani

USF Verftet ifølge Frida og Liselinn

USF Verftet ifølge Frida og Liselinn