Terpsichore Dansekompani

Terpsichore Dansekompani

Terpischore Dansekompani gjør seg klar for generalprøve til showet sitt ImPuls. Årets forestilling er inspirert av impulsene som gir livet rytme. For Synne Stadheim Øiestad er kompaniet som en familie.

- Det står virkelig for 90% av det nettverket jeg har opparbeidet meg i Bergen. Selv om det høres litt klisje ut, er det gjennom Terpischore Dansekompani jeg får gjøre det jeg liker best og samtidig treffe de mest fantastiske menneskene i verden. Har jeg en dårlig dag på skolen kan en trening lyse opp hele dagen.

Terpsichore ble stiftet i 2010 som studentenes dansekompani, og når Synne ble med to år etter var det allerede godt etablert. I tillegg til en egen forestilling hvert år deltar danserne på flere forskjellige opptredener de blir leid inn til.

- Det er forestillingene og opptredene vi lever for, det at andre får se hva vi har jobbet med. Første gang jeg kom hit synes jeg huset var en stor labyrint. For hvert år vi er her må jeg tenke meg litt om hvordan jeg skal komme frem til Studio USF, ler Synne.

Hun uttrykker på vegne av kompaniet at de er veldige heldige som har fått en så fin avtale med USF Verftet.

- Det er et profesjonelt lokale. Her har vi alt vi trenger av både lys og lyd. Jeg har vært på mange forskjellige arrangementer her utenom, og for meg er huset Bergens landemerke. Et voldsomt flott bygg, i veldig stilige omgivelser.  

Terpsichore Dansekompani

Til forsiden

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Frida Gjerstad Eide

Driftsansvarlige Hallvard

Driftsansvarlige Hallvard

Ingrid fra BIT

Ingrid fra BIT