Flora Metamorphicae

Flora Metamorphicae

På en solskinnsdag for 15 år siden satt Kari Aasen og Eli Veim utenfor Verftet og drømte seg bort mens de bladde i boken Home Ceramics. Det var her ideen spirte; tenk om de kunne dekke hele jorden med blomster?

- Vi inviterte keramikere fra hele byen til å være med, forteller Eli som er en av kunstnerne som har vært med fra starten.

Kari forteller at det symbolske ved blomstene gjennomgående har vært en bevisst tanke hos kunstnerne.

- Blomster har blitt brukt rituelt siden tidenes morgen. De er veldig nært til livet fordi vi bruker dem ved både gode og triste anledninger. De kommer i en mengde men de er samtidig individuelle, akkurat slik som oss.

Siden deres første utstilling i 2005 meldte flere land sin interesse for den store blomsterinstallasjonen. De fem damene i Flora sitt "kjerneteam" har besøkt både Sverige, Finland, Latvia, Frankrike, Nederland, Sør-Korea og USA. Når de tenker tilbake på reisen med Flora Metamorphicae er det likevel ikke plassene, men enkeltmenneskene de har møtt som har gitt de største inntrykkene.

- Det var en mann som kom gående inn i utstillingslokalet med stokk. Han gråt for han syntes det var så vakkert. Slike opplevelser knytter man ikke til et sted, man tar de med seg videre i livet, mimrer Eli.

Tilsammen har de skapt rundt 6000 blomster. Spor fra reisene kan man finne flere steder i verden fordi mange ville ha en bit av Flora Metamotphicae. De gjenværende 3500 blomstene har nå hatt sin siste utstilling i Visningsrommet på USF.

- Det var her på USF at vi begynte med ideene omkring prosjektet, og det kjennes veldig godt at det også er her det hele avsluttes, smiler Kari.

USF Verftet er mye for mange, men Eli beskriver huset som alt for dem.

- Arbeidsplassen betyr gjerne mye for de fleste, men kanskje ekstra for oss som er med på å skape den selv. Det er her vi jobber, lever og omtrent bor.

NB: TORSDAG 1. JUNI fra kl. 13 til kl 20 blir det utsalg av de gjenværende keramikkblomstene direkte fra Audhild Rypdals verksted på kaien. Verksted nr 160 på sørsiden av USF-huset. Alle er velkomne. Ta gjerne kontakt på tlf 99533839 om det skulel være noen spørsmål.

Tekst og foto: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen

Geirulf og Eva på konsert med John Scofield

Geirulf og Eva på konsert med John Scofield

Kjærligheten blomstret i Sardinen

Kjærligheten blomstret i Sardinen