Danseren Camilla

Danseren Camilla

I en av dansesalene på USF finner vi Camilla Skrede Johannesen som gjør seg klar til å arrangere en audition. Før hun setter i gang tar hun seg tid til et par ord med oss.

- Det er først når jeg tenker over det at jeg innser hvor mye av livet mitt som har utspilt seg her.

Før bodde hun like i nærheten og kom ofte ned for å sitte på kaféen og bade i sjøen. Likevel er det en annen ting som står i sentrum når Camilla tenker på USF.

- For meg er det først og fremst et sted for å arbeide med dans. Jeg har holdt på med dans hele livet, fra turn da jeg var liten, til ballett da jeg ble 16. I dag skal jeg sitte i juryen for audition til ungdomskompaniet esc - som Monica Reksten, Cecilie Nilsen og jeg driver.

Til neste år blir ungdomskompaniet 10 år. De har arbeidet med koreografer fra både innland og utland, og har dermed fått erfaring med veldig mange forskjellige uttrykk.

- På oktoberdans i fjor hadde vi forestillingen The Diamondcy med en fransk koreograf fra Belgia. Vi hadde også et helt sprøtt, fantastisk prosjekt i 2012. Det var med en koreograf fra Berlin som heter Jiggling Bunnies, som vi fremførte på Logen. Det er veldig kjekt å holde på med noe som gir meg så mange fine opplevelser.

Tekst: Frida Gjerstad Eide
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

The Fourth Stage

The Fourth Stage

Kultursjefen Ivar

Kultursjefen Ivar