Aud på kaien

Aud på kaien

Vi går en tur rundt USF-huset for å se hva som egentlig er her. På det ene hjørnet ved sjøen ser vi en dame gjennom et vindu som står og jobber med et stykke skinn. Vi får komme inn og Aud Lavik gir oss et innblikk i sin virksomhet.

- En stor del av mitt liv er mitt arbeid. Jeg designer og syr skinnvesker, og har holdt til her på USF Verftet i 30 år. Jeg er fri, og jeg føler meg veldig privilegert over å få være min egen herre. Nå når jeg har jobbet slik så lenge, tror jeg ikke jeg kunne klart å være under en annen eller hatt en vanlig jobb.

Aud har aldri gått på skole for å lære seg teknikkene ved håndarbeidet. Hun har stått på for å lære seg opp selv, og er veldig opptatt av former og proporsjoner. Hun kan gjerne designe vesker med mer artistiske uttrykk til utstillinger og arbeide med kunder som kommer med spesifikke ønsker.

- Det er skikkelig stas når jeg ser forbipasserende med mitt design på seg! På Gran Canaria så jeg to damer med "mine" vesker. De var norske og jeg måtte bare hilse på de, smiler hun.  

- Når man jobber slik som dette blir arbeidsplassen en stor del av deg. Det er like fint å jobbe her på solskinnsdager som på regnværsdager, og føles trygt å kjenne så mange her. For meg er USF Verftet en del av min identitet, på samme måte som mitt arbeid.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

Dick - En engel uten vinger

Dick - En engel uten vinger

The Fourth Stage

The Fourth Stage