The Fourth Stage

The Fourth Stage

Mirte Bogaert og Vincent Stephen driver scenekunstkompaniet The Fourth Stage sammen. Nå gjør de seg klare til premieren av “All The Wave Was In A Flame”. Forestillingen går ut på forskjellige bevegelsessekvenser med følelsesopplevelser som er vanskelig å uttrykke verbalt.

- Det blir et scenografisk språk med koreografi og musikk som delvis blir improvisert. Vi prøver å kombinere de to i et forsøk på å iscenesette de forskjellige indre bildene og galskapen vi har i oss. Vi vil få rommet til å føles veldig lite i begynnelsen, men grenseløst stort til slutt, forklarer Vincent.

Landskapet rundt dem beskriver de som en vesentlig del av prosessen. De satt ofte og så utover fjorden mens de jobbet med tanker om vann.

- USF har vært ganske viktig for skapelsen av stykket da vi har øvd masse her. I pausen gikk jeg ofte ned til Kippers og tok en kaffe, og da vi startet dagen hoppet vi gjerne ut i fjorden som oppvarming uansett årstid. Noen ganger kunne man heller kalt det nedvarming, smiler Mirte.

For Mirte er USF et deilig sted å dra til også når hun bare vil koble litt ut.

- Jeg sitter utenfor uansett om det er regn eller snø. Det er fint å kunne nyte Hurtigruten som kommer inn kvart over to, og å ha så fine assosiasjoner knyttet til det som egentlig er arbeidsstedet mitt.

- Jeg føler en personlig tilknytning til det fordi jeg har utviklet så mye her. Det er kanskje å gå litt langt, men det blir på mange måter vårt hjem som kompani, avslutter Vincent.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Frida Gjerstad Eide

Aud på kaien

Aud på kaien

Danseren Camilla

Danseren Camilla