Annette er broen mellom USF og Terminus Gastronomi

Annette er broen mellom USF og Terminus Gastronomi

I løpet av vår tid på USF Verftet var Annette Sem Ringel en av de vi la mest merke til. Hun møtte oss alltid med et smil og var åpen for å hjelpe dersom det skulle være noe. Når vi satte oss ned for en kaffe sammen, skulle det vise seg at hun hadde en viktig rolle.

- Etter ett år som eventmanager for USF og Terminus Gastronomi (som driver serveringsvirksomheten) klødde det i fingrene etter å gjøre noe mer. Jeg så utfordringer på huset, og så hvordan det kunne løses. Slik ble jeg daglig leder for serveringsvirksomheten i tillegg.  Vi slår rekord på rekord i omsetning og har økende besøkstall, og det er utrolig kjekt å jobbe med å få ting til å bli enda bedre!

- Folk har fått en større interesse for vin, og vi har fått inn vinskap og en bedre vinmeny. Vi ser at det er flere og flere som reserverer bord her, noe som sjeldent skjedde før. Det er stappfullt før konserter, og folk bestiller mat. Vi ville at det skulle være en totalopplevelse for gjestene, og det synes jeg vi har fått til. For eventer har vi etter mange års erfaring funnet en effektiv og tilfredsstillende måte å gjennomføre ulike arrangement på. 

Lokalene i USF Verftet brukes av både privatpersoner og bedrifter. Noe det gøyeste Annette vet er å komme er å komme på jobb en lørdag ettermiddag når det skal være utstillingsåpning i Visningsrommet, bankett i Sardinen, konsert i Røkeriet, forestilling i Studio og fullt inne på restauranten. Med mange baller i luften lurer vi på om hun ikke blir veldig stresset til tider. 

- Nei. Vet du hva? Blodet mitt bruser, jeg syns det er så gøy. Det er så fint når det er ferdig oppdekket til selskap og gjestene begynner å komme. Det viktigste for oss er at kunden smiler og har det bra. Når jeg ser at de slapper av, vet jeg at alt kommer til å gå fint.

Annette sitter hovedsakelig med booking, gjennomføring og tilrettelegging av ulike serveringsarrangement. Det er mye som skal koordineres mellom partene av både kjøreplaner, teknikk, meny og bemanning. Hun jobber der det er bruk for henne og plutselig står hun i oppvasken. Skulle hun likevel trenge å klarne tankene i noen minutter går hun til Boris, USF sin berømte backstagehund.

Annette har uten tvil lagt ned mye tid i arbeidet sitt her. Dersom hun benytter seg av tilbudene som privatperson klarer hun ikke helt å slappe av. Da følger hun med på at alt går som det skal, om det er noen som venter på hjelp eller om det er noe hun kan bidra med. Arbeidet har blitt babyen hennes.

- Jeg ser ingen begrensninger, bare muligheter, det gir meg ekstra energi. Datteren min som får noen autografer i ny og ne sier jeg har verdens beste jobb og at jeg aldri må slutte.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

Sigurd og filmen

Sigurd og filmen

Geirulf og Eva på konsert med John Scofield

Geirulf og Eva på konsert med John Scofield