Kjærligheten blomstret i Sardinen

Kjærligheten blomstret i Sardinen

Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Duo skal snart entre scenen i Sardinen USF for å spille for et knippe publikummere. For mer eller mindre 20 år siden fant Marie Skrede og Petter Sanaker søt musikk sammen akkurat her i dette lokalet. En intern jazzfest med servering av smalahove og brygg skulle føre til at de ble gift - fem år senere.

- Det skulle være dans etter middagen. Vi hadde hilst på hverandre før, men du kan si at det var her det begynte å skje ting, smiler Marie.

Paret har vært gift i snart 15 år og har brukt mye av tiden sin på USF opp gjennom årene. Begge begynte å jobbe frivillig mens de var studenter i Bergen. Det som tiltrakk dem var billigere konserter og et godt miljø med mange forskjellige typer folk. Petter har vært i styret for Nattjazz nå i omtrent 16 år. Han foretrekker en helt spesiell type konsert:

- Det er de stille og litt rare konsertene som ikke fanger det store publikummet som har gitt meg de opplevelsene jeg husker best. Jeg føler jeg får en bedre tilknytning til artistene på de mindre konsertene. Det er noe med hvor utrolig nært det blir å sitte i samme høyde som dem og ikke langt fra.

Marie skyter inn at hun også har mange gode minner fra stappfulle konserter.

- Da Karpe Diem opptrådte var det mange forskjellige aldersgrupper i publikum, likevel fikk de en kjempekontakt med alle. De la seg oppå oss og ble båret til bakerste rekke. Det ble utrolig intimt selv om det var en stor sal.

USF er utvilsomt en plass der det skjer mye, men for Marie og Petter er det musikken og det gode miljøet som gjelder. Samtidig trekker de frem hvordan de synes huset er en skjult perle.

- En stor del av Bergens befolkning har aldri vært her. Synd for dem, men litt fint for oss da, så blir det ikke så mye støy og mas. Vi liker at det som foregår her nede er litt kompromissløst, og ikke alltid publikumsfrieri.

Tekst: Frida Gjerstad Eide & Liselinn Woll Sigvaldsen
Foto: Liselinn Woll Sigvaldsen

Flora Metamorphicae

Flora Metamorphicae

Andreas fra Bergen Live

Andreas fra Bergen Live